top of page

Oppsal Basket presenterer BLNO-trenerne for neste sesong

Det er med stor stolthet at vi kan meddele at våre trofaste trenere, Juan Lugo Mota og Milos Zivanovic, har takket ja til å lede Oppsal Baskets BLNO-lag kommende sesong.


Trener: Juan Lugo Mota

Juan Lugo Mota startet sin basketballkarriere allerede som 16-åring. Siden da har det vært liten tvil om at Juan skulle få et liv preget av basketball.

I 2016 begynte han på sin trenerutdanning, og i disse dager er han i ferd med å utdanne seg til trener 3. Juan har vært en trofast Oppsal-gutt i snart 20 år og har i løpet av disse årene ikke bare spilt selv, men også trent mange av Oppsals breddelag.

I fjor trente Juan G2010 elite og J2009 elite for Oppsal Basket, og i år skal han være en del av BLNO sitt trenerteam samt hovedtrener for G19 og J2009.

Juan er veldig opptatt av gode verdier og setter struktur høyt.


Trener: Milos Zivanovic

Milos Zivanovic kommer fra en basketballfamilie med flere profesjonelle basketballspillere og trenere. Milos’ første basketballklubb var KK Partizan fra Beograd, hvor han gikk gjennom Partizans berømte basketballskole.

Som 18-åring begynte han å spille for OKK Umkas elitelag. Deretter flyttet han til University of Hawaii at Manoa, hvor han spilte i NCAA D1.

Etter å ha fullført utdanningen flyttet han til Latvia hvor han spilte for BK Liepaja, og deretter for Bulgarias Spartak Pleven og Romanias Asesoft. Han vant serien og cupen med dem og deltok i FIBA-cupen.

I dag er Milos trener for Oppsal Baskets gutter 2011 og 2013, og han er assisterende trener for Oppsals BLNO-lag.

Hans basketballfilosofi baserer seg på at grunnleggende basketballferdigheter utvikles når barn er mellom 10 og 12 år. Han mener at basketball spilles like mye med hodet som med kroppen.

Hans slagord: “Basket er en lagidrett der det er plass til alle slags spillere, høye som lave, men alle skal være gode lagkamerater, ha god arbeidsetikk og vise positivt kroppsspråk.”

Milos håper at norsk basketballframtid innebærer bygging av flere haller som er åpne døgnet rundt, slik at barn i Norge kan ha like mange treninger som barn i andre skandinaviske land, og at Norge kvalifiserer seg til EM.
Comments


bottom of page