top of page

Sportslig utvalg

Her kan du kontakte sportslig utvalg:

 su@oppsalbasket.no

Medlemmenes erfaring og bakgrunn: 

Rune-hvit bakgrunn.jpg

Rune B. Andersen

Rune begynte med basket i Oppsal allerede på begynnelsen av 80-tallet og her har han vært siden, kun med ett opphold i NTHI da han studerte i Trondheim. Han spilte på klubbenes seniorlag på Norges nest øverste nivå både for Oppsal og NTHI, og trente ett yngre lag hos oss rett etter studiene. Da hans egne barn ønsket å begynne med basket gjorde han comeback som trener. Først for G99 fra 2011 til 2018 og så for J01/02/03 fra 2019 til 2021. Han har sittet i SU siden det ble etablert i 2017, og har hatt ansvaret for trenerkabalen vår. Han har nå tatt trener 2 utdanningen og har ett brennende engasjement for basket.

Rune jobber til daglig i Siemens innen Research and Development.

Eva hvit bakgrunn.jpg

Eva Susnjar

Eva har også Oppsal som sin moderklubb, og her startet hun på basketskole som tiåring.

Etter hvert spilte hun med yngre junior damer, og hadde en høy utviklende læringskurve med trenerne Morten Gjesteby og Tom Hongslo.  

Eva er fortsatt aktiv spiller, og i dag finner dere henne som spiller på vårt damelag i 2. divisjon.

Hun har spilt på elitenivå både for Oppsal og Nordstrand.

I tillegg har hun vært trener for forskjellige lag og i tillegg dømt litt.

Hun jobber til daglig som lærer på en videregående skole i Oslo, samtidig som hun studerer til en master i pedagogikk.

Morten hvit bakgrunn.jpg

Morten J. Gjesteby

Morten Johannesen Gjesteby er 1968 årgang, og har spilt basket siden 1982.

Moderklubben er Oppsal. Han har også spilt for Ammerud (Eliteserien/Hovedserien), Molde (1. divisjon), Lørenskog (1. divisjon) og i Oppsal i alt fra 1. til 5. divisjon.  

Morten har gått treårig idrettslinje, har A og B kurs trim samt trener 2 kurs i basket.

Han har trent lag i Oppsal i sine yngre dager, og har vært spillende trener for Molde Basket i 2 og 1 div. I tillegg er han kretsdommer og har dømt mye tidligere år.

Han jobber i dag i Kriminalomsorgen som operativ førstebetjent i turnus, og kan være tilgjengelig på dagtid ved behov for det.

Ungdomsrepresentanter

Maja K. Røed
Honya S. Khalid

Sportslig Plan

Oppsal basket sin sportslige plan skal være et felles levende dokument, en basketfaglig utviklingsplan for hele klubben. Den skal være retningsgivende for hvordan vi ønsker å jobbe med spillerutvikling fra EB lag og opp til til U19 lag.


Vi i Oppsal basket jobber målrettet for å utvikle både gode trenere og spillere. Det er et kontinuerlig arbeid med skolering og opplæring som foregår i klubben. Det starter med å ha gode trenere som er engasjerte og opptatt av det basketfaglige. Og til slutt er det selvfølgelig treningen og utviklingen av spillere, fra 7 år og til senior.


Oppsal basket følger NBBF sin sportslige plan og spilleprinsipper. I Oppsal basket sin sportslige planen vil du finne hva det trenes på i de ulike gruppene, og hva man prioriterer i de ulike gruppene. Det må påpekes at ferdighetene bygges sten for sten, med en god basis for de yngste spillerne til å utvikle seg til gode basketspillere senere.
Sportsligplan er en basketfaglig utviklingsplan og den inneholder ikke retningslinjer på hvilke øvelser, oppsett eller taktikk du som trener skal bruke i arbeidet ditt, men forventningene til trenere på hva spillere bør trene på og mestre i forskjellige aldersgruppene.

Oppsal Basket er en frivillig organisasjon som tilbyr barn, ungdom og voksne å spille basket i et positivt, inkluderende og utviklende miljø.

Vi i Oppsal basket er opptatt av at utøverne skal ha det gøy på trening og finne sin egen motivasjon for å utvikle seg som spiller. Utøverne skal lære mer om samhold, lagfølelse og det å ha ansvar for et fellesskap. Vi anerkjenner fordelen med bredde i utøvernes aktivitet og vil tilrettelegge for utøvere som også er aktive i andre idretter. I Oppsal basket er det plass til alle, både bredde-, elite- og toppspillere uansett religion, etnisk tilhørighet eller seksuell legning.

bottom of page