top of page

Inkluderingsutvalget i Oppsal Basket

Når vi sier at Oppsal Basket skal være en inkluderende klubb, hvem ønsker vi å inkludere, og hvordan?

For å jobbe mer systematisk med disse spørsmålene, har styret i Oppsal Basket utnevnt et inkluderingsutvalg, som så langt består av Sharmini Alagaratnam, mor spiller på G2010 og Arshad Jamil, far til spiller på G2008.

Utvalgets første oppgave var deltagelse i Mangfold og Inkluderingssamling den 3. og 4. mars 2023 på Scandic Fornebu, i regi av Oslo og Viken Idrettskrets. Til inspirasjon fikk deltagerne høre fra Røde Kors hvordan antall fattige barnefamilier i Norge stadig øker, Abdinor Mahamed fra Tøyen Sportsklubb om veien til tilhørighet og aktivitetsglede, KFUM om hvordan de lyktes med å øke jente- og kvinnefotballagene betydelig, og Dag Endal fra Haugerud IF om hvordan sette et helt nærmiljø i bevegelse.

På lørdag ble deltagerne introdusert for en metode for å starte opp og gjennomføre inkluderingsarbeid i en idrettsklubb, og fikk mulighet til å diskutere mulige tilnærminger til inkludering i forskjellige miljøer, og hvordan vi kan måle resultater. Det ble tydelig at det er mange veier å velge mellom, og derfor gleder vi oss til å starte opp dette arbeid også i Oppsal Basket.

Om dette høres spennende ut for deg og du ønsker å bidra, send oss gjerne en melding til inkluderingsutvalget@oppsalbasket.no, og du kan bli med oss på reisen!

Ellers skal vi dele det vi gjør på inkludering for klubben her fremover. Følg med, vi gleder oss!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page