top of page

GUTTA KVALIFISERT TIL SLUTTSPILLET I JUNIOR-NM!

I helgen spilte juniorene våre siste kvalifiseringsrunde til NM, som avvikles i Bergen i mai, og de kvalifiserte seg til sluttspillet,

Vi har i den anledning tatt en prat med coachen deres, Dave Kroder-Schille, som oppsummerer helgen slik:

Da G19 skulle spille NM kvalik denne helgen var målet vårt enkelt og greit å vinne en kamp.

Syv av åtte lag skulle videre til NM i Bergen i mai.

På fredag ble det spilt fire kvartfinaler i denne NM kvalik runden. Vi traff Ullern i vår kvartfinale, et meget godt lag, som har spilt sammen i mange år. Vi gjorde en grei kamp, lå under med 10-12 poeng lenge, men måtte til slutt gi oss på 82-62.

Neste sjanse fikk vi mot Kongsberg på lørdag. Også Kongsberg, som har 2 BLNO spillere med på laget, har et godt lag når alle er med. Vi startet bra, og vi trodde vi fikk en stor nok luke på 13 poeng etter 2,5 minutter ute i 3. periode. Men kun fem minutter senere så lå vi under med 1 poeng og spenningen var tilbake. Med fire minutter igjen å spille i fjerde periode, med ett poeng foran, så startet vår siste spurt som endte med en velfortjent seier på 72-62. Godt jobbet av gutta! Dermed var billetten til NM i Bergen sikret.

Vår siste kamp på søndag, om 5-6 plass, mot Skien skulle dermed være en morsom kamp, hvor vi bare kunne spille fritt. Kampen hadde ingen betydning, noe som skulle bidra til at alle skulle få spille. Dessverre ble det ikke helt slik. I 1. og 2. periode spilte vi mot et lag som hadde lyst til å spille, og som viste det hvert eneste sekund av kampen. Vi derimot, viste ikke at vi hadde lyst til å være der. Ikke klarte vi å skape noe, ikke klarte vi å skåre og ikke spilte vi hardt i forsvar. Guttene virket uinspirert og slitne i hodet. Det manglet smil og gøy. Kun 16 poeng ved 'half time' er ikke en riktig speiling av talentet og basketferdighetene vi har på laget. Dette klarte vi å snu i 3. periode og enda mer i 4. perioden, hvor vi stoppet Skien, var uredd i angrepet, fant hverandre og traff på skudd. Det ble tap til slutt (83-63), men vi viste hva vi er i stand til og det skal vi ta med videre.

Nå skal vi gjøre ferdig serien, noen med G19 og noen av gutta med BLNO. Etter det, satser vi på å trene sammen frem mot NM i mai, jobbe med lagånd og gjøre oss klar til det som venter oss.