top of page

OPPSAL BASKET I BLNO - det første kapitlet


Oppsal Basket i BLNO; det første kapitlet i en mye lenger historie!


For en reise det har vært, for spillerne, for trenerne, publikummere og klubben. I all rettferdighet er det ingen overdrivelse å si at de to årene vi har vært en del av BLNO, har mye til felles med den episke kampen beskrevet i «Den gamle mannen og havet», mesterverket til Ernest Hemingway.


Den kjente historien åpner med en gammel mann som har bestemt seg for å bevise overfor hele landsbybefolkningen at han ikke er ferdig som fisker, at han har mer å by på. Og han får sitt livs fangst.


På den omtrent samme måten starter historien om Oppsals satsning i BLNO: Vi ville gjerne bevise overfor alle de andre BLNO-lagene og hele basket-Norge at vi hørte hjemme i BLNO. Vi startet sterkt og modig med lokale og internasjonale talenter gjennom kvalifiseringen til BLNO våren 2022. Opprykket til BLNO kom etter tre sensasjonelle seire mot Nidaros Jets. Kristiansand Pirates og Ullern.


Lagets hovedtrener, Jarl Kristian Jespersen, satte deretter noen «hårete» mål for laget, som han selv innrømmet overfor Norges Basketballforbund:

«Vi har et spennende mannskap og mange som har noe å bevise. Noen har vært i ligaen tidligere og ikke fått vist seg fram. Sluttspillplass er et hårete mål, men vi skal sette oss det målet og ta en kamp av gangen, sier Jarl Kristian Jespersen.» Han mente at laget kom til å overraske mange.


Og det gjorde de, så sant. De tok hele åtte seire det første året og tok seg trygt videre til neste BLNO-sesong.


Men slik skjebnen lekte med den gamle mannen da den sendte en flokk med sultne haier som forsynte seg umettelig fra den gamle mannens fangst mens han prøvde desperat å gjøre alt i sin makt for å beskytte det, slik møter Oppsal basket en hel del uforutsette utfordringer i sin sesong to. Skader og andre store livsutfordringer gjorde at noen av våre spillere måtte nedprioritere basket. Det svekket laget vårt betydelig.


Oppsal startet sesongen 23/24 med optimisme til tross for at vi hadde mistet flere sentrale spillere, som for eksempel Jacob Tryon og Etienne Aspevik. Hovedtreneren, Jespersen, uttrykte at laget hadde større forhåpninger enn året før, og at målet var å komme i topp-8.


Men siden har det dessverre gått nedover for laget. Vi endte sesongen på bunnen av tabellen med 1 seier og 29 tap. Alt det «skjebnen hadde kastet» på oss, hadde sin pris. Men det gjør ikke fortellingen om hva disse gutta hadde utrettet for klubben, mindre episk.


Historien om den gamle mannen ender med at haiene som han kjempet mot gjennom flere døgn, spiser opp fangsten hans. Det han har igjen, er rester av det store fiskeskjelettet som et bevis på at han hadde klart noe han aldri hadde klart før. Det er i det øyeblikket han innser at han ikke kan kjempe mot haiene lenger, at han sier romanens mest kjente setning: «A man can never be defeated, he can only be destroyed.»


På samme måte ble ikke Oppsal basket overvunnet, vi ble svekket av omstendighetene. Men «den som utfordres av skjebnen, beklager seg ikke over betingelsene». For vi har lært enormt mye av denne satsingen. Kvalifiseringen er heller ikke over. Det blir en neste gang for oss. Om det er i år eller om et par år, er mindre viktig. Det viktige er at man aldri taper på å prøve ut noe nytt og utfordre seg selv.


Oppsal BLNO herrelag har gått inn i klubbens annaler som vårt første profesjonelle herrelag. Vi synes at det bare er det første kapitlet i en mye lengre historie!


Takk, gutta!

Oppsal Basket

 

Comments


bottom of page